Главная > Наша школа > Фрезер для нігтів. Як не вбити фрезер за 5 секунд

Фрезер для нігтів. Як не вбити фрезер за 5 секунд

Автор Світлана Мудракова

Робота фрезером для нігтів. Як не вбити фрезерний апарат за 5 секунд!

Основні правила під час роботи з фрезерним апаратом.

Більшість людей, перед тим, як опанувати професію майстра манікюру, часто вчаться з відео-уроків в Youtube, де дуже багато різних блогерів, які навіть не знають про що говорять, а тим більше вчать. І майстер може почати з самого початку своєї професії робити неправильно. А насамперед, купити непрофесійний фрезерний апарат та відчувати дискомфорт при виконанні манікюру. Або якщо пощастить, то купити хороший фрезер для нігтів, але не знатиме, як ним користуватися, щоб його термін служби був довгим.

У своїй 20-річній практиці майстри манікюру та нарощування нігтів, а також будучи інструктором школи манікюру, я стикаюся з великою кількістю новачків, а також майстрів з багаторічним досвідом роботи, які купують хороші професійні фрезерні апарати для манікюру, але через зовсім короткий час , вони у них ламаються. А все тому, що в більшості шкіл інструктор не розповідає, як правильно працювати фрезерним апаратом. А в магазинах продавці цього і не знають, а всім відомо, що інструкцію ми любимо читати вже після поломки.

Ваш фрезерний апарат – це високоточна техніка, яка потребує правильного використання, а не використання методом тику чи проб та помилок.

Основні правила роботи фрезерним апаратом.

Після того, як ви придбали фрезерний апарат, перше, що вам потрібно зробити після розпакування, – це уважно прочитати інструкцію. Тільки після цього ви можете вмикати фрезер у мережу.

Фрезер для нігтів складається з 2-х основних елементів: блоку та ручки.

Перед початком роботи вам необхідно підключити ручку в роз’єм на блоці з написом “motor”. На блоці знаходяться кнопки OF/ON (включити та вимкнути), кнопка реверс, яка вказує на різний напрямок обертання фрези та підписані літерами «F» та «R». Літера «F» означає, що при включенні ваш фрезер працюватиме у напрямку вправо, тобто в режимі forward. Літера “R” означає, що ваш фрезер буде працювати в напрямку вліво, тобто reverse.

Попереду блоку ви побачите коліщатко, яким ви будете регулювати швидкість.

Також на блоці, збоку або ззаду знаходиться віконце, яке показує напругу в мережі, найчастіше воно вже заклеєне скотчем. У ньому ви побачите 220 вольт. І в жодному разі не рекомендується здирати скотч і перемикати напругу. Це може призвести до того, що ваш фрезер повністю непридатний до роботи. Тому виробник спочатку заклеює його скотчем, щоб ви зайвий раз його не зачепили і випадково чи цілеспрямовано переключили.

На задній частині блоку знаходиться кнопка з літерами «F» (foot) – ножне керування під час роботи з педаллю та «H» (hand) – ручне керування. Для роботи в ручному режимі вам необхідно натиснути на клавішу H і якщо ви працюєте тільки в ручному режимі, то рекомендую цю кнопочку також заклеїти скотчем в положенні ручного керування, щоб випадково не натиснути і не переключити в інший режим. І тим самим уберегти себе від зайвого стресу. Іноді буває, коли випадково ви натискаєте кнопку в режим F (foot), то включаючи швидкість регулятором, ручка працювати не буде і майстри думають, що фрезер зламався. Тому, якщо ви включаєте фрезерний апарат, а він не працює, перевірте спочатку кнопку перемикання нога/рука та переконайтеся, що вона стоїть на «H» (hand). Особливо якщо ви тільки купуєте фрезерний апарат і перевіряєте його в магазині або на пошті при отриманні, то ОБОВ’ЯЗКО спочатку зверніть увагу на цю кнопку, якщо ви працюєте в ручному режимі управління. Якщо ж ви працюєте з педаллю, то кнопочку перемикайте в режим F (foot), а саму педаль підключіть збоку біля клавіші. Якщо у вас немає педалі в комплекті з фрезером, то тільки в режимі «H» (hand) – ручне керування.

Ручка/наконечник – це найдорожче, що має фрезер. 90% вартості фрезерного апарату це ваша ручка/наконечник. Тому ставтеся до ручки дуже уважно, дуже серйозно та працюйте лише за правилами!

У комплекті до фрезера йде настільна силіконова підставка для ручки. Настійно не рекомендується ручку класти чи кидати на стіл. Не допускати до того, щоб ручка падала! Вона повинна лежати на підставці, і після закінчення будь-якого процесу роботи ви встановлюєте її на підставку. Завжди у вас фрезер на столику стоїть праворуч, якщо ви правша.

Так як ручка має особливу цінність і особливу вартість, крім того, щоб вона нікуди не впала – з нею потрібно ще й правильно працювати.

Коли до вас приходить новий фрезер, в ручку вставлено фрезу-пустушку, так званий стрижень і обов’язково зафіксують. Тобто ви його не можете витягнути. І цю фрезу-пустушку не викидайте, вона вам буде потрібна після закінчення роботи, щоб ви знову вставили пустушку в ручку і її закрили. Фіксація відбувається в лопатях цанги при повному закритті під час руху вправо до клацання. Після цього ви можете рухом, що гладить, але не смикає, перевірити, що фреза зафіксована. І тільки після цього ми можемо починати роботу. Щоб поміняти або витягнути фрезу, необхідно відкривати цангу рухом вліво. Після чого у вас відкривається цанга, відкриваються металеві пелюстки, які фіксують фрезу. Виймаєте пустушку і ставите фрезу, якою ви хочете працювати. Сильно тиснути, тиснути – не треба! Фреза заходить легко і до упору, після чого ми закриваємо цангу, роблячи рух у напрямку вправо. Можна погладити фрезу, щоб переконатися, що вона дійсно затиснута, після чого приступаємо до роботи.

Якщо ви не закрили повністю і не зафіксували фрезу і при цьому приступаєте до роботи фрезерним апаратом, він не працюватиме. І поки ви розумієте, у чому причина, чому фрезер не працює, то в цей момент ви вбиваєте механізм свого фрезера. Тому, перш ніж приступити до роботи і натиснути на будь-яку кнопку на блоці, переконайтеся, що у вас затиснута фреза. А після закінчення роботи, вам НЕОБХІДНО витягнути фрезу, вставити стрижень – пустушку і закрити цангу. Після чого поставити ручку на підставку та вимкнути апарат із мережі. Це забезпечує вашому фрезеру тривалий термін експлуатації.

А тепер правила під час роботи:

Після того, як ви вставили потрібну фрезу для роботи та зафіксували її, вам потрібно увімкнути апарат – кнопка в положенні ON. Але перед тим як натиснути кнопку включення фрезера, переконайтеся, що регулятор швидкості стоїть на 0. А вже після натискайте на кнопку включення. На блоці загоряється індикаторна лампочка, що означає, що фрезер готовий до роботи.
Встановіть кнопку обертання на тому положенні, в якому ви працюватимете. Наприклад: перший етап роботи при знятті штучного покриття у правшої починається при обертанні фрезою вправо, натискаємо кнопку режим forward. І приступаємо до роботи, виставляючи регулятором необхідну швидкість.
У процесі роботи іноді майстер працює на дуже низьких оборотах. Наприклад: Коли майстру рекомендують знімати верхнє покриття на швидкості 20000 об/хв, майстер-початківець через те, що боїться, включає на 10-15 тис.об./хв., тим самим створює величезний натиск на фрезу, тому що не бачить результат роботи і тим самим розбовтується цанга та механізм виходить з ладу.

 

УВАГА!!! Завжди дотримуйтесь рекомендацій щодо встановлення швидкості на кожному етапі роботи зі штучним матеріалом або при роботі зі шкірою. За виконання всіх етапів роботи використовується різна швидкість обертання.

Якщо у вас потрапила рукавичка під час роботи фрезером у цангу, необхідно відразу прибрати швидкість, можна навіть вимкнути фрезер. Витріть цангу, витягнути фрезу, витягнути шматок рукавички, вставити фрезу і можна продовжувати роботу. НЕ МОЖНА витягувати, висмикувати рукавичку на швидкості та із закритими лопатями цанги, тому що так можна привести механізм у непридатність.
Після зняття старого штучного покриття на наконечнику залишається пил і перед тим, як поміняти фрезу, необхідно будь-якою щіткою прибрати максимально пил з лопатей цанги, щоб при заміні фрези пил не потрапив усередину ручки.
Після дезінфекції фрез переконайтеся, що стрижень фрези повністю сухий, і тільки тоді можна вставити його в ручку фрезера. НЕ МОЖНА наносити дезінфектант на фрезу, якщо вона знаходиться в цангу.
Якщо ви працюєте в напрямку фрези праворуч і вам потрібно поміняти обертання вліво, то обов’язково скиньте швидкість до 0, дочекайтеся, коли фреза повністю зупиниться і тільки тоді перемикайте напрямок обертання.
Після закінчення робочого дня вимикайте фрезер не лише кнопкою, а й відключайте від мережі.
НЕ використовуйте фрези із кривим стрижнем.

 

Ми перерахували основні та неприпустимі помилки під час роботи фрезером.

 

УВАГА!! Необхідно кожні півроку здавати фрезерний апарат, а саме ручку – мікромотор на чищення та профілактику, щоб виключити знос чи поломки, які вам потім обійдуться при ремонті в рази дорожче.

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас