Главная > Наша школа > Справжній курс з манікюру з нуля. Інструкторка Світлана Мудракова.

Справжній курс з манікюру з нуля. Інструкторка Світлана Мудракова.

Автор Світлана Мудракова

Курс Манікюру Онлайн (6 Технік Манікюру) Авторські Техніки

Якщо ти дивишся на це відео, то тебе цікавить питання: У кого навчається? Чим відрізняються різні школи та різні курси?

Так, вчителів зараз дуже багато і вартість навчання різна від 10 $ і вище. Найдорожчі онлайн курси я зустрічала і по 1000 $. Від такого розбігу цін важко зрозуміти, що взагалі відбувається і кому довіриться.

Я не буду довго пояснювати, що багато так званих «вчителів» ніколи навіть не були майстрами. А після перегляду пари роликів в інтернеті одразу вирішили навчати. Окреме відео під назвою «Лжевчителі» дивись за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=0POd-2kcsBY  На моєму YouTube каналі «Академія манікюру Світлани Мудракової», де я докладно розповіла, що немає жодного однакового навчання, тому що немає однакових учителів. Багато учителів буквально вчора вирішили пов’язати своє життя з манікюром, а до цього не були навіть майстрами.

А тепер про новачків у манікюрі. Багато дівчаток починають навчатися самостійно по інтернету, безкоштовно – відео, а навчатися, таким чином, набагато довше і дорожче. Так, ви не недочули, дорожче і з кількох причин.

Зняти та викласти відео в інтернет може будь-яка людина і навіть не майстер, а зрозуміти, що ролик безглуздий, виходить не одразу. А ви, як майстер-початківець, витратили час і гроші на матеріали та інструменти, якщо застосували рекомендації від подібного «вчителя».

Час – це той непоправний та безцінний ресурс, який безглуздо витрачає новачок, переглядаючи нові та нові відео від різних «гуру». У голові після цього цілковита каша, а в результаті нічого не виходить, з однієї простої причини: немає системи і немає чіткого алгоритму дій, тобто, що за чим робити. Наприклад, спочатку обов’язково необхідно розібратися в теорії та дезінфекції. Освоювати техніку на прикладах, відпрацьовувати у схемах та малюнках, відпрацьовувати просто хід ухолосту. Робити все те, що є безпечним. І лише потім переходити до відпрацювання складніших технік. А якщо робити навпаки, то відповідно і результат буде, як зазвичай у багатьох майстрів-початківців: травми, перепили нігтів, садна шкіри і купа питань.

Втратити час – це втратити багато грошей, які ви могли б заробляти, пройшовши справжні професійні курси.

Багато практикуючих майстрів приходять до мене на навчання і шкодують, що втратили роки і припустилися багато помилок, відлякали від себе клієнтів, намагаючись обслуговувати на низькому рівні і з непрофесійною базою знань.

Отже, переходимо до платних курсів.

Багато новачків втомившись від самоучень чи самовчень за безкоштовними роликами, переходять до більш просунутого рівня і купують вже платні онлайн-курси. Купують як дешеві, так і дорогі, приносять і показують мені із запитанням: Чому їм не виходить нічому навчитися. Тому я знаю, які платні онлайн-курси ви можете придбати. Більшість з такого онлайн-навчання є звичайними майстер-класами, після яких залишається мільйон питань, повторити і побачити такий же результат як у відео у майстрів-початківців не виходить.

Величезна різниця у базових курсах – його наповнення. Існують такі курси, де вам показують якусь одну техніку, та ще й на одному типі шкіри, яка найбільше підходить для найчистішої демонстрації, що б результат був WOW!. Все тільки заради красивої картинки. Вчителі не показують вам одну і ту техніку на іншій шкірі рук тому, що знають, що картинки Вау не вийде.

Багато вчителів, які намагаються навчати, самі не підозрюють, що технік виконання манікюру існує безліч. Є техніки, які підходять певному типу шкіри та будові проксимальної складки. А це означає не всім. А є техніки, які взагалі не підходять рівню новачок.

Ті техніки, які я даю на навчанні ви не знайдете в інтернеті. І підходять вони до всіх типів шкіри і дуже легкі для освоєння майстром-початківцем. Так, ці техніки манікюру, яким я навчаю – мої авторські розробки, на їх створення та впровадження чимало сил і часу. Всі вони ув’язнені:

1) на швидкість

2) на якість

3) на універсальність

А також, на легке сприйняття новачком, він легко освоює всі техніки і впевнено працює.

Звичайно, ніхто не скасовував плагіат, і дівчата, підглянувши у справжнього інструктора його авторську техніку, намагаються вже навчати. Виходить у них погано, тому що ці дівчатка самі до ладу не вміють застосовувати її на практиці.

Мій секрет у навчанні, який неможливо сплагіатити – моя методика навчання. Методика навчання – це мої знання, мій 17-річний досвід, досвід найвищого рівня та мої авторські техніки.

Основною проблемою майстрів-початківців, які повчилися у псевдо-вчителів це те, що вони не можуть приступити до роботи, новачки після таких курсів травмують шкіру клієнту, або не дочищають, перепилюють нігтьову пластину і не розуміють основного, що у всіх людей різні особливості шкіри. І майстер повинен підбирати індивідуально техніку манікюру безпосередньо під клієнта.

Окремо хочу загострити вашу увагу на те, що є онлайн-курси з перевіркою домашніх завдань і без таких перевірок. Усі мої онлайн-курси – це двосторонній зв’язок з учнем. Учень виконує певне домашнє завдання та надсилає на перевірку фото та відео своїх робіт у певних ракурсах. Я перевіряю виконану роботу, роблю зауваження в основному це у графічному вигляді прямо на фото (так набагато зрозуміліше та наочніше для учня). Учень виправляє зазначені недоліки і після цього йому надається нові теми на навчання. Саме така форма навчання дає результат. Сподіваюся довго не потрібно розповідати, що онлайн-курс без перевірки домашніх завдань набагато простіше та легше для вчителя та не забирає стільки часу. Тому цю саму перевірку завдань та зв’язок із учнями намагаються уникнути багато вчителів.

Отже, тепер вам має бути зрозуміло, звідки ціни за курси від 10$ до 1000$. За ціною ви ніколи не зрозумієте, що вам показуватимуть. І за дорого вас теж можуть нічого не навчити.

 

Тепер про мій онлайн курс. Це повноцінний курс манікюру, а не майстер-клас. Він такий самий, як мій живий курс, після якого мої учні відразу відкривають салони, манікюрні кабінети та впевнено працюють. Знімали ми його з моєю командою майже рік, і в ньому закладено все те, що бачить, чує та відчуває мій учень на живому курсі.

– безпека майстра

– правила облаштування робочого місця

– правила дотримання санітарно-гігієнічних норм

– велика лекція з дезінфекції та стерилізації, В ДЕТАЛЯХ, тобто показую кожен крок на прикладах і приділяю увагу навіть таким дрібним і не значним нюансам як мити інструмент під проточною водою і не вбити його за одну секунду. Можна легко впустити або стукнути різальний інструмент об миття або бортик ємності з дез. розчином і пошкодити його полотно чи носик. І таких дрібниць тисячі і стосуються вони інструментів та обладнання та матеріалів. Тому що на живих курсах я бачу кожен рух новачка і вже зі свого багаторічного досвіду я можу попередити та убезпечити від поширених помилок, які призводять до додаткових витрат, а це ремонт інструменту або купівля нового.

Окремий час приділено лекціям на правильний вибір інструментів та матеріалів.

Завдяки доступній лекції з анатомії та гістології нігтів, будови шкіри, кожен учень починає розуміти, що необхідно вміти діагностувати стан шкіри та нігтів, враховувати індивідуальні нюанси будови. І ще багато інших індивідуальних особливостей, які прямо впливають на поняття безпечної якісної обробки шкіри, на вибір техніки – а це індивідуальний підбір певних інструментів: ножичок, нашкірниць, фрез.

На своєму онлайн-курсі я демонструю, а учні повторюють під моїм керівництвом різні вправи, щоб навчитися відчувати, починаючи від зняття старих покриттів до різних способів технік виконання манікюру. На курсі їх 6. Шість технік манікюру, які є основними і підходять будь-якого клієнта, тобто. для будь-якого типу шкіри та для будь-якої проксимальної складки.

1-а техніка – Класик.

Без знань класичної техніки неможливо навчиться виконувати найчистіший манікюр та відчувати шкіру. Тому перше, що ми вивчаємо – техніка нашкірницями. Тому що одними нашкірницями можна виконати повноцінний манікюр.

2-а техніка курсу – нашкірниці + ножиці.

Це теж класична техніка, але ножицями ми працюємо по проксимальному складу, а нашкірниці використовуємо по латеральних валиках.

Чому потрібні ці дві техніки – на тонкій, м’якій, рваній, травмованій в задирках шкірі проксимального валика застосовується інструмент нашкірниці і жодний інший не дасть чистого і швидкого зрізу. Наприклад, якщо фрезами обробляти таку шкіру можна ще більше травмувати та порвати, а саме нашкірницями можна зробити усі ювелірні роботи. Саме нашкірниці не розтягнуть і не перетруть шкіру, не пропилять нігтьову пластину, і саме цим інструментом можна виконати найшвидший манікюр. Головне, щоб нашкірниці були правильними. Так, не кожними професійними нашкірницями можна зробити ювелірний манікюр. І тут у мене все передбачено. Це мої рекомендації найпотрібніших та ідеальних нашкірниць.

Іноді ви чуєте один із міфів, що нібито нашкірниці та класичний манікюр це не модно і не круто. У мене лише одна відповідь – подивіться на роботи моїх учнів і запитайте, скільки часу займає виконати чистий та ідеальний зріз без травм.

А тепер згадайте про всіх модних майстрів та викладачів, які вчать робити лише апаратний манікюр. Чому в мільйона майстрів-початківців виникають одні й ті ж питання: Чому не виходить? Чому не так гарно? Чому так довго? А тепер запитайте у себе і в інших людей – чи підходить апаратний манікюр? Чи було таке, що вам було боляче чи дискомфортно від дотику фрезою? Чи хворіли у вас пальці добу після манікюру? І як виглядала ваша кутикула за два дні? Все це говорить про те, що техніка та інструмент підбирається індивідуально під тип шкіри, чутливість, глибину та висоту проксимальної складки.

Я не проти апаратних технік, я за них, АЛЕ апаратні техніки необхідно подавати майстру-початківцю в певній послідовності, щоб його робота була легка і комфортна.

3-тя техніка в моєму курсі – фреза та ножиці.

Це вже комбінований манікюр. У цій техніці ми вже вчимося працювати фрезерним апаратом і починаємо працювати ним по латеральних валиках, а ножицями виконуємо чистий зріз ороговілої шкіри проксимального валика те, що багато хто називає кутикулою.

У цій техніці фреза без ходу проксимальною складкою – коли фреза не торкається області дистальної матриці і не ходить в зоні кутикули. Дана техніка дуже безпечна та чиста і є першим кроком до освоєння апаратних технік та роботи фрезером. Працюючи в цій техніці, у новачка немає шансів перепиляти нігтьову пластину в зоні кутикули.

4-а техніка – фреза + нашкірниці.

Тут все теж, що й у третій, тільки замість ножичок використовуємо нашкірниці. Тобто. також фреза не працює у зоні кутикули. А нашкірниці ми застосовуємо тільки в тих випадках, коли ножицями зробити чистий зріз неможливо через особливості структури та стану шкіри клієнта.

Саме ці дві техніки манікюру є правильним і грамотним початком для освоєння складніших апаратних технік, коли ми працюємо лише фрезами або коли фрезу застосовуємо у роботі з проксимальної складки.

5-а техніка – це фреза з ходом по латеральних та проксимальних складках + ножиці

І 6-а техніка фреза з ходом по латеральних та проксимальних складках + нашкірниці

Ці останні дві техніки є складними для майстрів-початківців і більш небезпечними. Але боятися їх треба т.к. курс побудований від легших технік до складніших, і такі проблеми, як перепили в латеральних пазухах та проксимальній складці, у наших учнів не виникають.

Посадка майстра та клієнта.

В онлайн курсі я приділяю особливу увагу посадці майстра і клієнта. Захоплення пальця клієнта, куди дивитись, що бачити, як керувати пальцем клієнта. Такі, начебто, дуже маленькі нюанси, дуже важливі, і реально впливають на результат роботи.

На курсі я акцентую увагу на можливих помилках, які часто виникають у процесі роботи. І відразу ж навчаю, як їх не допускати чи ліквідувати. Усі техніки манікюру я показую, а учні відпрацьовують на різних клієнтах, з різними типами шкіри та показую не на одному пальці, а на всіх. Максимально докладно пояснюю, розкреслюючи схему кроків прямо на шкірі своєї моделі. І наголошую, що потрібно бачити і відчувати. Саме бачити та відчувати – це найважливіше для майстра манікюру.

У реальному житті, до майстра приходять клієнти не тільки з різними типами шкіри, але і з різними нігтьовими пластинами і з різним їх станом – і на нашому курсі ми обов’язково розглядаємо слайди з урахуванням стану нормальних здорових натуральних нігтів, а також дивимося дистрофії перепиляних, витончених нігтів. Розглядаємо хвороби нігтів та вчимося грамотно підбирати техніку та матеріал для покриття, вирівнювання та зміцнення натуральних нігтів з урахуванням фізичних та хімічних можливостей матеріалів. Що це означає? А це означає, на які нігті і який матеріал можна наносити і в яких випадках. Наприклад: на перепиляні нігті не можна наносити праймер і вирівнювати каучуковими базами, щоб не допустити хімічні та термічні опіки нігтьової пластини. Техніку вирівнювання та яким матеріалом я детально демонструю та показую як у схемі, так і на живих клієнтах, причому вирівнювання у нас теж різне. А учні повторюють та відпрацьовують на своїх моделях під моїм керівництвом. Тут дуже важливим є контроль обсягу матеріалу, консистенція та фізичні властивості. Після виконання моїх домівок та вправ ідеальні відблиски вам гарантовані.

На курсі я даю вам кілька технік нанесення гель-лаку та виведення ідеального глибокого контуру під кутикулу.

Також ви навчитеся ремонтувати тріщини нігтів, додавати зламані краєчки, куточки нігтів або повністю додавати довжину вільного краю, найлегшими та доступними способами. Ну і, звичайно ж, ви навчитеся прикрашати нігті трендовими дизайнами з використанням найпопулярніших матеріалів: гель – лаки, гель-фарби, павутинки, різні декори, навчу малювати тонкі лінії пензликом, малювати мінімалістичні дизайни, а також навчитеся малювати френч і виводити ідеальну лінію посмішки.

Цей курс та програма постійно оновлюється сучасними техніками і саме тому мої випускники після базового курсу круто конкурують із практикуючими майстрами, а найчастіше набагато перевершують тих майстрів, які не підвищують кваліфікацію та не володіють сучасними знаннями та техніками!

Я роблю все можливе, щоб наш онлайн проходив так само, як і дівою курс. Тож, не відкладай на завтра, якщо ти вже вирішила освоїти чудову професію – майстер манікюру!

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас