Главная > Моделюємо нігті правильно та красиво > Помилки у роботі з полігелем. Майстер-клас від Світлани Мудракової.

Помилки у роботі з полігелем. Майстер-клас від Світлани Мудракової.

Автор Світлана Мудракова

 

Помилки у роботі полігелями. Моделювання (нарощування) полігелем.

Привіт, друзі, із вами Світлана Мудракова.

Останнім часом до мене до директу приходить багато питань про роботу полігелями. І я вирішила зняти для вас корисне відео робота полігелем, тому що відповідати на питання це одне, а показати на практиці думаю, буде набагато кориснішим і цікавішим.

Моделювати ми нігті салонний овал-мигдаль – ця форма подобається багатьом майстрам. Моделювати будемо полігелем, і я вас максимально знайомитиму з тм Arts, а також розповідати деякі нюанси і розкривати багато секретів, якими володію я і які повинні знати ви, тому що в роботі з полігелями багато підводних каменів. Для майстрів-початківців, та й для практикуючих, мої майстер-класи будуть корисними.

Ми працюватимемо полігелем. Для роботи полігелем нам необхідний полігель, рідина, в якій ми зволожуватимемо і промиватимемо пензлик. В якості рідини можна використовувати спирт або знежирювальну клінсер, клінсер вибирайте, щоб у його складі не було ацетону, клінсер на спиртовій основі, він не порушує хімічну формулу полігеля, якщо ви багато внесли в матеріал. Найкраще використовувати спеціальну рідину для полігеля Slip Solution.

Після мого майстер-класу ви дізнаєтеся про ті помилки, які допускають майстри-початківці.

Наливаємо в ємність рідину для полігеля, бажано щоб ємність була з кришечкою, тому що іноді ви не використовуєте всю рідину відразу, і таким чином вона у вас прослужить трохи довше, і ви не вдихаєте пари, закриваючи кришечку.

Ставимо шаблон під нашу форму. Виконуємо стандартну підготовку нігтьової пластини після механічної підготовки наносимо Prep-дегідратор, наносимо Bond-праймер. Я рекомендую використовувати лише безкислотний праймер. Робимо невеликий відступ від кутикули, приблизно 0,5-1 мм. Сохне праймер 15-20 секунд на повітрі.

Під полігелі я завжди використовую базу, як адгезив використовую універсальну базу BIO – рідка база з високими адгезивними здібностями. Наносимо її добре віджатим пензлем або пензликом для моделювання нігтів. База наноситься як адгезив, а чи не як вирівнювання. Наноситься тонко втираюче рухами, що промазують, щоб нікуди спливала, ні в кутикулу, ні в латеральні лінії. Наносимо на всі 5 нігтів, поки сохне одна рука, наносимо на другу. Повний час полімеризації 1 хвилина.

Моделювати ми будемо полігелем моделюючим No7. Колір полігеля максимально наближений до кольору нігтьової пластини, а також будь-якого кольору шкіри. Цим камуфлюючим матеріалом можна нарощувати нігтик без підкладки прозорим гелем. Викладаємо полігель відразу, він добре піддається вирівнюванню, а також добре просихає, незважаючи на те, що він є високопігментованим. При моделюванні зони кутикули полігель наносимо дуже тонко, притоптуємо кордон. Не потрібно полігель напихати глибоко під кутикулу, необхідно прасувати зону кутикули і добре притоптати матеріал, прасувати зону біля кутикули.

Найчастіша помилка це те, що майстер-початківець у великій кількості підштовхує матеріал під кутикулу. Цього робити категорично не можна, тому що він дасть відшарування.

Навіть при тривалій роботі матеріалом добре працювати, він добре вирівнюється, податливий, в ньому немає крупинок, він не налипає на пензлик, я пензлик занурила один раз, добре віджала її і працюю, створюю практично вістку ніготь на готовність. Коли пензлик починає прилипати, значить уже підсох. Необхідно пензлик витерти об серветку, занурити в рідину, переконається в тому, що з пензля нічого не пливе. Якщо ви будете працювати дуже вологим пензликом, вносячи її в матеріал, ви можете змінити хімічну формулу, і матеріал кришитиметься, відшаровуватиметься і не буде таким міцним яким має бути. Тому слідкуйте уважно, щоб кисть була зволожена, але з неї нічого не спливало.

 

Моделювання (нарощування) полігелем виконуємо на готовність. Робота полігелем дозволяє вибудовувати бічні сторони, бічні стіни. Уважно, не поспішаючи, особливо стосується майстра-початківця, і у вас ніде і нічого не напливає, не затіче. Ви вибудовуєте архітектуру, переконавшись у тому, що у вас у першому шарі товщина 1 мм з боків, це вже практично готовий вільний край по товщині. Подивимося, контролюємо, його можна трохи підсунути і зробити практично готовий варіант, щоб менше пиляти. Відправляємо на полімеризацію лампу. Якщо необхідно нігтик обтиснути, зробити трохи вже, то полігель підсушуємо в лампі 10-15 сек., якщо більше, то він може не піддатися плавному і м’якому обтисканню. Він втратить свою еластичність на 20 секунд, тому стежимо, щоб не пересушити.

Через 10 секунд полігель підсох, але не висох повністю. Він дуже добре підтискається, як і гель, він дуже еластичний. Можна використовувати для затискання пінцет.

Майстри розповідають, що у деяких школах інструктор не рекомендував підтискати полігель, бо він не затискається. Можливо, це якісь нюанси саме того полігеля, тих матеріалів на яких працює школа. Полігель тм Arts абсолютно еластичний, найголовніше почати обтискати через 10-15 секунд, не більше 20 сек. Ось цей діапазон 10-15 залежить від потужності та якості вашої лампи. Завжди, коли ви купуєте матеріали, спробуйте і ви знайдете ту саму секунду, яка дозволить вам обтискати. Я ставлю прищіпку на вільний край, щоб не зачепити дистальний валик та точку вросту, ніготь натуральний ми не затискаємо, тільки вільний край. У цьому положенні полишель досушуємо ще 1 хвилину.

Після полімеризації знімаємо прищіпку та приступаємо до моделювання архітектури. Додаємо відсутні зони. У мене мало висоти по поздовжньому вигину. Я беру ще одну краплю полігеля. Для того, щоб полігель добре просихав, перший шар робіть не товщі 1-2 мм і при необхідності додавайте.

Я працюю пензликом синтетика, можна працювати і колонком, але кисть повинна бути пружна, щоб полігель добре, красиво і швидко розтоптати.

Додаємо по висоті, трохи розтягуємо на вільний край.

Полігель розгладжується плавно і м’яко, не має крупинок. Вигладжується повністю і не чіпляється за пензлик.

Відправляємо у лампу на 1 хвилину. Після полімеризації витираємо липкий шар і приступаємо до пилу.

Полігель пилиться м’яко пилкою 180/180 грит.

Ставлю шаблони без перчаток, тому що вони прилипають і ставити їх якісно і правильно не виходити. Моделую я теж без рукавичок, а ось пиляю у рукавичках, щоби в першу чергу не спиляти свої гарні нігті. І не працюю в рукавичках, тому що необхідно показати клієнту свої нігті, як зразок, і рекомендую вам працювати так само. Клієнт повинен бачити в яких нігтях ходити майстер. Це часто рятує, клієнт бачить, які нігті у майстра та замовляє такий дизайн. Це мій відповідь на запитання, що часто ставиться: Чому працюю без перчаток? Деякі етапи я роблю лише у рукавичках. Ви можете переглянути мої прямі ефіри в інстаграм на тему перчаток і дізнаєтесь про всі нюанси, якщо вам це дуже цікаво. Є етапи роботи, які потрібно виконувати у рукавичках, а є ті, коли допускається працювати без перчаток.

Наш нігтик готовий. Протираємо повністю від пилу і перекриваємо топом, щоб побачити, як виглядає ніготь змодельований полігелем No7. Покриваємо глянсовим топом без липкого шару Топ Glossy.

Часто мені майстри запитують «Чому з полігеля при покритті полігелем сколюється гель-лак?». Тому що ви дуже добре зашліфували поверхню, що не можна робити. Поверхня опила повинна бути трохи шорсткою, як від пилки, а не гладкою. Коли ви робите поверхню сильно глянсовою і рівною, то гель-лак зніматиметься плівочкою, тому що немає зчіпки, немає адгезії з кольоровим покриттям. Працюйте тільки пилкою і тоді будь-яке покриття буде добре носитися.

Полігель, що камуфлює, No7 тм ArtS – натурально рожевий відтінок, напівпрозорий камуфляж. У кутикули викладається нанівець і виглядає напівпрозоро. У стресовій зоні він повністю перекриває нігтьову пластину, але на кінчику нігти він виглядає легким, злегка пігментованим кольором. Просихає в лампі добре. Полігель призначений для моделювання будь-яких форм нігтів, для викладних френчів стик-встик, для корекції, для зміцнення нігтів, для роботи як зі штучними так і з натуральними нігтями. Добудовування бічних стінок, ремонтів, сколів та ін. Цей матеріал універсальний, слухняний та красивий.

 

 

 

 

 

Это видео построено на вопросах мастеров маникюра.

А именно:

– почему полигель отслаивается у кутикулы?

– можно ли поджимать полигель?

– в каких слоях распределять?

– как выбрать полигель и кисть?

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас