Главная > Секрети успіху > Покриття гель-лаком для початківців. Як правильно підготувати нігті під гель-лак?

Покриття гель-лаком для початківців. Як правильно підготувати нігті під гель-лак?

Автор Світлана Мудракова

Покриття гель – лаком для майстрів-початківців.

Підготовка нігтів до нанесення гель лаку

Перед нанесенням гель – лакової системи (Покриття гель – лаком) ми обов’язково виконуємо будь-який вид манікюру. Після виконання манікюру ми обов’язково маємо протерти нігтьову пластинку препаратом клінсер – це називається хімічна обробка нігтьової пластини перед покриттям. Ми протираємо клінсером нігтьову пластину, очищуючи її від пилу, від залишків шкіри, від залишків кератолітика. Ми створюємо чистоту на поверхні нігтьової пластини та шкіри.

Безворсова серветка, клінсер і протираємо нігтьову пластину. Якщо дозволяє проксимальна складка, яка має глибину, протираємо дерев’яною паличкою із серветкою, глибину проксимальної складки.

Наступний крок – це використання Prep – дегідратора. Він працює вже у глибоких шарах дорсального шару. Його проникнення глибше на відміну клинсера, тому він замінює використання дегидратора. Після клінсера наносимо дегідратор Prep, маленькою крапелькою торкаємося нігтьової пластини і можна зачепити навколонігтьові валики. Пам’ятаємо, що Преп підсушує нігтьову пластину в верхньому дорсальному шарі, він працює абсолютно по-іншому, ніж клінсер..

Чому я акцентую на цьому увагу? Тому що те саме в інтернеті ви можете побачити, що майстер просто протерла клінсером, нанесла базу і все і відразу виконує покриття гель-лаком. Значить майстер просто не знає про правильну хімічну підготовку нігтьової пластини під покриття. Ми повинні правильно її підготувати, щоб у клієнта була нормальна носибельність. Завдання та робота цих препаратів не тільки протерти поверхню. Ми знаємо, що у складі тут спирти, які додатково дезінфікують нігтьову пластину та виключати цього не можна. Дегідратор працює в більш глибоких шарах нігтьової пластини та зневоднює її, втягує в себе надлишки вологи та жиру нігтьової пластини. Дегідрат використовувати обов’язково необхідно, тобто ми його наносимо крапелькою на нігтьову пластину, також можна чіпляти шкіру. Він підсушить вам і нігтик і шкіру та продезінфікує.

До хімічної підготовки належить нанесення праймера – Bond. Він створений для адгезії, для зчеплення штучного покриття із натуральною пластиною. Тому використання його теж необхідне. Препарати праймери поділяються на 2 категорії: безкислотні та кислотні. Їх назвали так тому, щоб якось розрізнити відсотковий вміст метакрилової кислоти у складі цього препарату. Це саме той інгредієнт, який додатково підсушує нігтьову пластину для створення зчіпки. Навіть якщо ви працюєте безкислотним праймером, необхідно знати, що все одно цей небезпечний інгредієнт є в ньому лише в малій кількості. Якби його не було, покриття не носилося б.

Існують різні торгові марки та різні торгові марки можуть давати імена праймерам кислотним чи безкислотним. Що таке ім’я? На безкислотному праймері можна зустрічати на флакончику бонд, бондер. Ультрабонд щось пов’язане з бондом. ТМ Arts назвала BOND своєму безкислотному праймеру.

Оскільки ми розуміємо, що у складі агресивні речовини, які можуть спричинити алергічну реакцію клієнта, необхідно працювати дуже акуратно. Навіть коли ви відкриваєте флакон, не вдихайте його запах. При нанесенні на ніготь ми працюємо у малій кількості, шари категорично не можна наносити. Ми робимо маленький відступ 1 мм від кутикули і не торкаємося шкіри. Дуже важливо, щоб ви не робили напливи праймера в кутикулу і латеральні валики. Щоб ви не торкалися цього продукту до шкіри клієнта та своєї шкіри. Потрібна ваша акуратність і та техніка, яку я показую на своїх майстер-класах: Як віджимати пензлик, як наносити, щоб праймера було зовсім трохи – трохи і ви не завдали ніякого лиха ні собі, ні вашому клієнту.

BOND – праймер тм Arts сохне на повітрі 15-20сек., у лампі полімеризувати його не потрібно. І після просихання на повітрі, ви бачитимете на нігтьовій пластині ледь помітний глянсовий слід.

Візуально можна відрізнити кислотний праймер від безкислотного. Якщо ви придбали праймер і нанесли його на нігтьову пластину ви побачите ефект сухої нігтьової пластини, майже сірої на вигляд, і всі клітини дорсального шару, які ви механічно підготували бафіком, висушилися і створюють ефект шорсткості, це означає, що ви придбали кислотний праймер. Таким препаратом необхідно працювати дуже акуратно, не потрапляючи на шкіру. Якщо нігтьова пластина у клієнта витончена, наносити безкислотний праймер не можна.

На нашому уроці зміцнення витончених і перепиляних нігтів я детально розповідаю техніку зміцнення, який матеріал ми беремо і там я розповідаю, що не завжди ми використовуємо праймер, навіть безкислотний. Тому що в системі тм Arts є чарівна Біо база, яка подбає про здоров’я нігтьової пластини, а також подбає про тривале носіння нігтьового покриття.

Ось ці нюанси необхідно враховувати, мої дорогі учні, бо лише грамотний майстер з індивідуальним підходом, який знає, що необхідно застосувати на конкретних нігтях клієнта, буде цінним. А Покриття гель – лаком ваш клієнт буде довго.

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас