Главная > Наша школа > Топ 6 помилок майстра манікюру-початківця.

Топ 6 помилок майстра манікюру-початківця.

Автор Світлана Мудракова

ТОП 6 ПОМИЛОК ПОЧАТКОВОГО МАЙСТРА МАНІКЮРА

Якщо ти дивишся це відео, то тебе цікавить питання у кого вчитися і чим відрізняються різні школи та різні курси.

За 10 років навчання я зрозуміла головні помилки, яких припускає новачок і практикуючий майстер при виборі школи з манікюру.

Мене звуть Світлана Мудракова, всі мої регалії ви можете побачити за посиланням: https://mudrakova.com.ua/o-shkole/osnovatel/

Як наслідок через поширені помилки майстер-початківець довгі роки ходить по різних школах, навчається самостійно, працює на мінімальному і дешевому прайсі, хтось бачить і не може викоренити свої помилки в роботі, а хтось і не бачить цих помилок. Як правило, такий майстер не може зробити чисту роботу та залучити нових клієнтів. На моїх курсах половина учнів уже набили шишки і приходять до нас доучуватися чи переучуватися, а половина щасливчики, які одразу потрапили до нас.

Які основні помилки припускаються новачки при виборі школи?

Перша помилка – це ваше глибоке переконання, що всі школи однакові та всі вчителі однакові. І залишилося лише одне, вибрати у кого дешевше. Коли ви чуєте, що вас навчатиме майстер з досвідом, Ви ніколи не замислювалися і не запитуєте: А з яким досвідом? Який досвід вам хоче передати майстер?

Розкрию вам очі: будь-яка дівчинка, яка подивилася пару роликів в інтернеті і купила лампу і лачок, вона вже називає себе майстер з досвідом. І коли у такого майстра немає клієнтів через те, що такий майстер не може виконувати якісні та різноманітні послуги, ці дівчатка-майстри шукають додатковий заробіток і знаходять його у вигляді вас, тих, хто обирає школу тільки за ціною. Хоча багато таких вчителів дотримуються тих цін, які існують у професійних школах і ставлять схожі ціни за своє навчання. Ці дівчатка навіть купують дипломи інструкторів від приватних шкіл, щоб якось величніше здаватися.

Друга помилка – це вибирати курси за зручністю. Це коли ви як новачок бажаєте проходити курси не цілим днем, а як вам хочеться або в ті дати, коли вам хочеться. Все ті ж дівчата – псевдо вчителі візьмуться вас навчати, як ви забажаєте. Будьте готові до того, що в тих школах, в яких проводять навчання по 3 години на день, а є такі школи, ви робитимете відпрацювання, тобто практичне заняття, не на людях моделях, а на самій собі або в кращому випадку на такому ж учні.

Є школи, які використовують навчання на манекенах, тобто на штучних пластикових руках. Цей вид навчання взагалі не дає жодного результату, тому що при роботі з живими клієнтами все відбувається абсолютно інакше. Тобто ніякого повноцінного відпрацювання мови там не йдеться. А ви як новачок маєте розуміти, що практика на навчальних курсах найголовніше.

У нашій школі існує база моделей з різними типами шкіри та особливостями будови нігтьової пластини. І це дуже важливо, тому що учень відпрацьовує отримані техніки та знання з індивідуальним підходом. Це і є найголовнішим у практичній частині курсу. Наші моделі охоче приходять до нас, тому що знають, що наші учні роблять гарні та якісні роботи без порізів, пропилів нігтів та притертостей шкіри. Кожний етап роботи учні роблять під чітким керівництвом інструктора, тобто мене. І практику у нас відпрацьовує сам учень, а не вчитель за учня, як роблять більшість псевдошкіл.

Третя помилка – коли ви запитуєте: скільки учнів у групі? І звичайно, псевдо вчителі готові вас навчати навіть індивідуально.

Четверта помилка – це питання про сертифікат та диплом в кінці курсу. Абсолютно всі дівчатка псевдо вчителі зможуть надрукувати папірець під назвою сертифікат або диплом. Вартість такого папірця копійчана, причому у всіх сенсах.

П’ята помилка – коли ви сподіваєтеся освоїти професію швидко та одразу у двох – трьох напрямках за короткий термін. Наприклад, є псевдо школи, які пропонують пройти свій курс за 5 днів, де вам обіцяють навчання та манікюру та моделювання/нарощування нігтів та ще буває і педикюру.

Я думаю не потрібно довго пояснювати, що це не навчальний курс, а екскурсія, де ви проведете не нудно час.

Шоста помилка – коли ви запитуєте, що входитиме в сам курс, тобто програма курсу.

Програма курсу це перше плагіатит псевдо вчитель, коли тільки збирається починати проводити свої курси. Плагіатит відомих професійних шкіл. Тому, виходячи з усього вище сказаного, ніяка найнасиченіша і найпрекрасніша програма вам не допоможе в псевдошколі. Нашу програму, яка є у відкритому доступі, сплагіатил, хто вже тільки міг і навіть назва курсів.

Хочу сказати, що після моїх базових курсів учні одразу відкривають кабінети, салони, студії та впевнено працюють, заробляючи гроші. Так, це і є мій секрет у навчанні, який неможливо сплагіатити – це моя методика навчання.

Методика навчання – це мої знання, мій 17-річний досвід, досвід найвищого рівня та мої авторські техніки.

Основною проблемою майстрів-початківців, які повчилися у псевдо вчителів це те, що вони не можуть приступити до роботи. Новачки після таких курсів травмують шкіру клієнта або не дочищають, перепилюють нігтьову пластину. Не розуміють головного, що у всіх людей різні особливості шкіри і майстер повинен підбирати індивідуальну техніку манікюру безпосередньо під клієнта. Але їх псевдо вчителі, які спробували навчити, самі не підозрюють, що технік виконання манікюру існує багато. Є техніки, які підходять певному типу шкіри та будові проксимальної складки, а це означає не для всіх. А є технік, які взагалі не підходять для майстра-початківця.

Мої авторські техніки, яких немає в інтернеті, підходять до всіх типів шкіри та легкі для освоєння новачком. Ті техніки манікюру, яким я навчаю, це мої авторські розробки. На їх створення та використання йде чимало часу та сил. І всі вони заточені на швидкість, якість та універсальність.

Знайти професійну школу важко. З однієї простої причини: псевдовчителів набагато більше, ніж професійних інструкторів.

Як знайти професійну школу, на цю тему на моєму каналі YouTube є окреме відео. Для перегляду переходи за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=0POd-2kcsBY.

А тепер я розповім про свій базовий курс з манікюру.

Базовий курс «Манікюр Класік+комбі» я вважаю найголовнішим із усіх своїх курсів, а їх у мене 68 авторських курсів.

Цей курс є основою основ. Це фундаментальні знання з манікюру. Кожна тема програми доноситься у розгорнутому вигляді та максимально розжувано. Я застосовую професійну термінологію і відразу ж перекладаю її зрозумілою мовою. Також використовую картинки, малюнки, схеми кожного руху, кожного кроку.

Мій базовий курс – це знання та впевнений старт у професію. Цей курс заснований на моїй 17-річній практиці та 10-річному досвіді викладання. За ці 10 років навчання та спілкування з учнями я знаю, як сприймає новачок нову інформацію. Завдяки своєму досвіду я створила методику навчання, тобто чітку послідовність донесення інформації. Завдяки моїй методиці, новачок не марнувати час, а крок за кроком впевнено освоює чудову професію майстра манікюру.

Базовий курс манікюру починається з теоретичної частини: основи основ, без якої жоден майстер не може приступити до роботи – це безпека майстра, правила облаштування робочого місця, правила дотримання санітарно-гігієнічних норм, велика лекція з дезінфекції та стерилізації інструментів.

Обширна лекція з дезінфекції та стерилізації інструментів у деталях. Показую кожен крок на прикладах. І приділяю увагу таким дрібним і незначним нюансам, як мити інструмент під проточною водою і не вбити його за одну секунду. Так, можна легко впустити або стукнути ріжучий інструмент об бортики ємності з дезрозчином або миття і пошкодити його полотно або носик. І таких дрібниць тисячі стосуються вони інструментів та обладнання, і матеріалів.

На живих курсах я бачу кожен рух новачка і вже зі свого багаторічного досвіду я можу попередити та убезпечити від поширених помилок, які призводять до додаткових витрат, а це ремонт інструменту або купівля нового.

Окремо надано лекцію на правильний вибір інструментів і матеріалів, куди новачок вкладає дуже багато грошей.

Завдяки доступній лекції з анатомії та дистології нігтів, будові шкіри, кожен учень починає розуміти, що необхідно вміти діагностувати стан шкіри та нігтів, враховувати індивідуальні нюанси будови та ще багато інших індивідуальних особливостей, які безпосередньо впливають на поняття безпечної та якісної обробки шкіри, на вибір техніки, а це індивідуальний підбір певних інструментів: ножичок, нашкірниць, фрез.

На своєму курсі я демонструю, а учні повторюють під моїм керівництвом різні вправи, щоб навчитися відчувати техніку, починаючи від зняття старих покриттів до різних способів технік манікюру.

На курсі «Манікюр Класік та Комбі» ви вивчаєте 6 технік манікюру, які є основними і підходять для будь-якого клієнта, для будь-якого типу шкіри та проксимальної складки.

1я техніка Класик – обробка валиків нашкірницями.

2-а техніка теж Класик – нашкірниці та ножиці. Нашкірницями ми обробляємо бічні валики, а ножицями – проксимальний валик.

Чому потрібні ці дві техніки? На тонкій, м’якій, рвані, травмованій в задирках шкірі проксимального валик, застосовується інструмент нашкірниці. І жоден інший інструмент не дасть чистого зрізу та швидкого результату. Саме цим інструментом можна виконати найшвидший манікюр, головне щоб нашкірниці були правильними та техніка. Так, не кожними професійними нашкірницями можна зробити ювелірний манікюр. І тут у мене все передбачено, мої рекомендації найпотрібніших ідеальних нашкірниць.

Іноді ви чуєте один з міфів, що нібито нашкірниці і класичний манікюр це не модно і не круто. У мене лише одна відповідь: Подивіться на роботи моїх учнів і запитайте, скільки часу вони займають виконати чистий і ідеальний зріз і без травм.

А тепер згадайте про всіх цих модних майстрів та викладачів, які навчають лише апаратний манікюр. Чому в мільйона майстрів-початківців виникають одні й ті ж питання: Чому не виходить? Чому не чисто? Чому не так гарно? Чому так довго? А тепер запитайте у себе та інших людей: чи підходить усім ця техніка? Чи було таке, що вам було боляче чи дискомфортно від дотику фрезою, чи у вас хворіли пальці добу після манікюру, і як виглядала ваша кутикула через два дні? Все це говорить про те, що техніка та інструмент підбирається індивідуально під тип шкіри, чутливість, глибину та висоту проксимальної складки.

Я абсолютно не проти технік апаратного манікюру, а тільки за, але для майстра-початківця дуже важлива певна послідовність, певне почуття. І ось саме у моїй третій техніці на курсі «Манікюр класик та комбі» ми починаємо вивчати апаратні техніки манікюру.

3-я техніка Фреза та ножички – це комбінований манікюр. У цій техніці ми вже вчимося працювати фрезерним апаратом і починаємо працювати ним по латеральних валиках. А ножицями виконуємо чистий зріз ороговілої шкіри проксимального валика, що багато хто називає кутикулою. У цій техніці фреза без ходу проксимальною складкою – це коли фреза не торкається області дистальної матриці і не ходить в зоні кутикули. Така техніка безпечна та чиста і є першим кроком до освоєння апаратних технік та роботи фрезером.

4-а техніка Фреза та нашкірниці – тут все теж, що і в третій техніці, тільки замість ножичок використовуємо нашкірниці. Нашкірниці ми застосовуємо тільки в тих випадках, коли ножицями зробити чистий зріз неможливо через особливості будови та структури шкіри клієнта.

Саме ці 2-і техніки є початком для освоєння складніших технік апаратного манікюру, коли ми працюємо лише фрезами або коли фрезу застосовуємо у роботі з проксимальної складки.

5-а техніка Фреза з ходом по латеральних та проксимальних складках + ножиці.

6-а техніка Фреза з ходом по латеральних та проксимальних складках + нашкірниці.

Останні 2 техніки є складними для майстра-початківця і більш небезпечними, але боятися їх непотрібно, так як курс побудований від легших до більш складних. І таких проблем, як перепили в латеральних пазухах та проксимальній складці у наших учнів, не виникають. Тому що учні плавно починають відчувати та розуміти хід фрезами. Підбір жорсткості фрез щодо ороговіння шкіри, а також хід, розворот та кут нахилу фрези у кожному кроці.

Особливу увагу я також приділяю посадці майстра і клієнта, захоплення пальця, куди дивитися, що бачити, як керувати пальцем клієнта. Ці маленькі нюанси дуже важливі та впливають на результат роботи.

На курсі я акцентую увагу на можливих помилках, які дуже часто виникають у процесі роботи, і відразу ж навчаю, як їх не допускати або ліквідувати.

Усі техніки манікюру я показую, а учні відпрацьовують на різних клієнтах із різними типами шкіри.

У реальному житті до майстра приходять клієнти не тільки з різними типами шкіри, але й з різними нігтьовими пластинами, і з різним станом. На нашому курсі ми обов’язково розглядаємо стан здорових натуральних нігтів, а також дистрофії, перепили, витончення та вчимося грамотно підбирати матеріали для покриття, вирівнювання та зміцнення з урахуванням фізичних та хімічних можливостей матеріалу. Що це означає? На які нігті та який матеріал потрібно наносити і у яких випадках. Наприклад, на перепиляні нігті не можна наносити праймер і вирівнювати каучуковими базами, щоб не допустити хімічного та термічного опіків нігтьової пластини.

На курсі я даю кілька технік нанесення гель лаку та виведення ідеального глибокого контуру під кутикулу. Також ви навчитеся ремонтувати тріщини нігтів, додавати зламані краєчки, куточки нігтів або повністю додавати довжину вільного краю найлегшими та найдоступнішими способами.

Ви навчитеся прикрашати нігті трендовими дизайнами з використанням найпопулярніших матеріалів: гель-лак, гель-фарба, павутинка, різні декори, тонкі лінії пензликом, френч та багато інших. ін.

Цей курс та ця програма постійно оновлюється сучасними техніками. Саме тому мої випускники після базового курсу круто конкурують із практикуючими майстрами, а найчастіше набагато перевершують тих майстрів, які не підвищують кваліфікацію та не володіють сучасними знаннями.

Не відкладай на завтра, якщо ти вже вирішила освоїти таку чудову професію майстер манікюру. Заповнюй форму на сайті та записуйся на мій курс. Я гарантую ваш 100% результат на цьому курсі. Поспішай! Кількість місць на курсі обмежена!

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас