Главная > Моделюємо нігті правильно та красиво > Зміцнення, вирівнювання та відновлення перепиляних нігтів.

Зміцнення, вирівнювання та відновлення перепиляних нігтів.

Автор Світлана Мудракова

Зміцнення, вирівнювання, відновлення перепиляних нігтів

При знятті покриття, перед манікюром та новим покриттям, необхідно подобати абразив фрези. Ми знаємо, що фрези мають кольорові прапорці, насічки, які відображають жорсткість фрези, необхідно ще враховувати зубчики.

Якщо ваш клієнт дуже тонке покриття, не рекомендую використовувати керамічні фрези з великими зубчиками. Використовуйте краще твердосплавні. І я дуже рекомендую саме вузеньку з червоною насічкою, з дрібними зубчиками. Тому що фрезою з великими зубчиками дуже легко зробити пропили нігтьової пластини, особливо новачкові.

Вільний край повністю знімаємо, тому що на ньому завжди відшарування.

Матеріал прибираємо повністю, але якщо якась ділянка бази добре і щільно тримається і вона дуже тонка і знаходиться по центру нігтьової пластини, то її можна залишити.

І так само знімаємо всі інші нігтики.

У відео нігтики нашої моделі, яка прийшла до нас на курси з дуже витонченими перепиляними нігтями та наші дівчинки на базовому курсі «Манікюр CLASSIC & Комбі», їх рятували нашими чарівними матеріалами. Тими матеріалами, якими справді можна відновити нігтьову пластину та не пошкодити її. Тому що на перепиляну нігтьову пластину НЕ МОЖНА наносити Rubber бази, виконувати зміцнення, вирівнювання, відновлення Rabber базами, вони високо кислотні.

І саме після їхнього нанесення, після роботи такими кислотними базами, витончені нігті та отримують хімічний та термічний опік. Такі жахливі наслідки можна зробити тільки тому, що майстри не знають про існування інших матеріалів або не підбирають правильний матеріал для своїх клієнтів.

А спочатку не можна перепливати нігтьову пластину прямо в кров.

І на відео ми бачимо, що протягом місяця наша модель ходила з покритими нігтями матеріалами ArtS, а саме Easy Gel №1 і Easy Gel №2. Нігтики відросли добре і ті зони, які вже свіженькі, вони абсолютно здорові. А вільний край зараз, він тоненький, як серветка, і ми його залишати не будемо.

Витончений ніготь, який був по центру нігтьового ложа, протягом місяця відріс і перемістився в зону вільного краю в тому ж стані, до якого він був у центі, тобто тонкий і зміцнювати його не можна. Його необхідно видалити, зрізати та зміцнити вже здорову нігтьову платину. Не слід зміцнювати те, що вже зруйновано. Все одно він не буде міцним, він не буде чіпким, він скручуватиметься з боку вільного краю під покриттям.

З боку вивороту під покриттям він поводитиметься по-різному, тому що він витончений. Це тоненька нігтьова платівка, яка не може нести на собі ще якісь зміцнювальні матеріали.

Тому прибираємо всі тонкі з рослі зони, і повірте, ваш клієнт буде більше радий коротким здоровим нігтям, ніж довгим і тонким.

Прибираємо повністю вільний край по лінії гіпоніхія, тому що навіть найменший кінчик, якщо він виходить за межі дистального валика, все одно він контактуватиме і будь-який механічний вплив на вільний край даватиме вібрацію на покриття і воно буде носитися погано.

Прибираємо повністю вільний край по лінії гіпоніхія, тому що навіть найменший кінчик, якщо він виходить за межі дистального валика, все одно він контактуватиме і будь-який механічний вплив на вільний край даватиме вібрацію на покриття і воно буде носитися погано. А, якщо, ми прибираємо повністю тонкий край, то на нього не буде навантаження на нігтик, і він потихеньку відросте і з часом, ми можемо досягти хорошої довжини вільного краю.

Після виконання манікюру витираємо клінсером нігтьову платину. Якщо у клієнта глибокі і високі валики, то прям нігтиком намагайтеся підлізти в латеральні бічні валики і проксимальну складку, щоб видалити весь пил.

Наступний крок: наносимо Prep – це дегідратор. Ми беремо маленьку крапельку, віджимаємо пензлик і наносимо швиденько на всі нігтики. Якщо ви десь чіпляєте шкіру, то нічого страшного в цьому немає.

У всіх дегідраторах ізопропіловий спирт, тобто, ви додатково дезінфікуєте та підсушуєте нігтьову пластину. Висихає на повітрі і жодних залишків на нігтьовій платині немає. Саме препом ми перевіряємо PH нігтьової пластини-якщо ми наносимо преп і протягом 5 сек преп випаровується, то нігтьова пластина суха, якщо він залишається довго, нігтьова пластина нормальна або волога, тому рекомендую нанести преп ще раз.

Наступний крок: за технологією потрібно завдати Bond, але на перепиляні нігті бонд я не наношу. Ми маємо Bio Base, яка має високі адгезивні властивості. Також Bio Base може використовуватися як праймер і база 2 в 1, але кількість кислот в ніготь зменшується, так як ми виключаємо бонд-праймер.

Рідка база дуже добре розподіляється між лусочками дорсального шару. Тому на ній будь-яке покриття гасатиме дуже добре.

Далі використовуємо гель для вирівнювання Easy Gel Bilder №1 – саме цим гелем необхідно та дуже зручно зміцнювати та вирівнювати нігтьову пластину. Він абсолютно не пече в лампі, навіть якщо ви вирівнюватимете великими обсягами. Цей гель необхідно повністю висушувати, не перериваючи процес полімеризації. Тобто кожен нігти, який ви вирівняли, зміцнили цим матеріалом, необхідно просушувати в лампі 1 хвилину без переривання.

Гель використовується для зміцнення нігтів плоских, трамплінів, для перепиляних, таких як наша модель як на відео.

Коли ви робите вирівнювання, необхідно повернути руку вашого клієнта вбік і подивитися на ваші нігті збоку. Ви дивитеся на поздовжній вигин, на кожному нігті він може бути різним. І саме дивлячись на один з яким ви працюватимете, визначаєте в яку зону вам потрібно більшою мірою розподілити матеріал. У зону, де ви бачите провалину, зміцнити бічні сторони і вивести тонко у вільний край. Не треба брати величезні краплі.

Для того щоб правильно набрати краплю, спочатку ми беремо маленьку краплю матеріалу і розподіляємо по всій площі нігтьової пластини, ніби покриваємо всю площу тонко промазуємо. Доводимо куточками пензлика до латеральних ліній дуже близько. Від кутикули можемо робити маленький відступ 0,3 мм смужку для того, щоб не зачепити шкіру. До латеральних ліній куточки пензля промазуємо матеріал дуже близько, у малій кількості, щоб нікуди не напливало. Наступний крок ми беремо велику краплю, і тут ми вже використовуємо правило набору краплі. Необхідно тягнути з флакона пензлик і вже по ходу витягування пензля з флакона, ви берете, відтискаєте пензель з одного боку, залишаючи матеріал тільки на одному боці пензлика. Ставимо крапельку під луночку або чіпляючи луночку (в зону кутикули), підтягуємо її вгору скручуючи горошинку, ніби від пензлика відриваєтеся. Далі розподіляємо крапельку по центру, підтягуючи до кінчика нанівець. Куточком пензля можна розрівняти, але краще це робити тоненьким пензликом допоміжним, так як тоненький пензлик дає можливість працювати акуратно. Акуратно підтягуємо і вирівнюванням в зону ближче до кутикули, акуратно підтягуємо на бічні зони за нашою схемою, при цьому палець тримаємо тільки рівно, дивлячись на відблиск від лампочки. Відразу перед вашими очима розрівнюється матеріал, і ми бачимо овальний відблиск. Це означає, що матеріал вирівнявся ідеально. Ми нікуди не перекидаємо палець, ми відводимо пальчик убік або відводимо голову вбік, щоб побачити поздовжній вигин і якщо необхідно в якійсь зоні ви його підрівнюєте, якщо у вас йде наплив, якщо напливу немає, то відправляємо сушити в лампу. Суші одну хвилину повністю без переривання полімеризації. У цей момент працюємо з іншим пальчиком іншої руки. За хвилину виймаєте та перевіряєте свою роботу.

Ми вирівняли ту зону, в якій був провал, ми створили гарний плавний поздовжній вигин, ми не перевантажили вільний край. Матеріал абсолютно еластичний і він не дає оніхолізису на перепиляних нігтьових пластинах. Матеріал дуже зручний для роботи.

Якщо ви хочете зробити матове покриття, то необхідно в першу чергу зробити саме рівне покриття базою, базою вирівнювання, а також рівне покриття кольором, для того щоб матовий топ ліг рівно. І нігті виглядали дуже гарно. Матовий топ це індикатор  експертності покриття майстра. Під ним відразу видно всі нерівності, які може допустити майстер при покритті, тому, коли ви наносите матовий топ, і він просихає, можливо, ви і стикаєтеся з тим, що нігтики не будуть мати рівну поверхню.

Для майстрів-початківців, та й для практикуючих від мене вам такий лайфак, який дасть можливість вам бачити ваше матове покриття дивовижно рівним. Перед тим як зробити матове покриття.. вирівняйте ваше покриття топом з липким шаром. Саме з липким шаром, у мене це топ універсал TM ArtS із липким шаром. Чому із липким шаром? Тому що, якщо ви зробите покриття без липкого шару, то матовий шар заполімірізується і знімається плівкою, тобто між ними не буде, відбувається зчіпка. А тут на тлі глянцю залишкового липкого шару ви матимете класну зчіпку. І не забувайте, що нам потрібно красиво пофарбувати контур по всьому периметру, щоб наше покриття було ідеальним. Ідеальне покриття, яке добре розподіляється, а це рідкі топи.

ТOP UNIVERSAL with sticky – ним контролюєте поверхню, всі нерівності, якщо вони у вас є. Це так зване верхнє вирівнювання. Якщо у нас ідеальне покриття, можна покривати матовим топом.

Перед початком роботи Top Matte Velvet необхідно добре розмішати (струшити пляшку трохи). Після цього ми можемо приступати до роботи. Наносимо дуже тонко та дуже акуратно по всій площі. Для того, щоб у вас поступово вийшов матовий нігтик, потрібно теж тоненьким пензликом підводити матовий топ близько до кутикули, покриваючи весь контур кольорового покриття. Це потрібно робити для того, щоб у вас не залишалося глянсової смужки у кутикули, а покриття було ідеально красивим. Після того як ви тоненько-тоненько покрили, ви можете поставити маленьку крапельку по центру і розгладити її, щоб покриття було густішим. І відправляємо в лампу рівно. Матовий топ сохне в лампі 48 ватів – 2 хв і має після полімеризації легкий дисперсійний шар (маленьку липкість) зовсім ледь помітну. Липкість цю ми витираємо клінсером. Після зняття крихітної липкості – матовий топ має гарний велюровий ефект.

Якщо покриття лягло лисинами, то можна нанести 2-шар матового топа. Але для того, щоб робота у вас була швидкою і вам не потрібно нічого було переробляти, то наносите як, як я вам показала у відео. Спочатку тоненько розподілили, а потім узяли маленьку крапельку і без натиску прослизнули поверхнею.

Буває відчуття, що матовий топ ліг острівцями, створюють пензлики, які перебувають у топі.

Покриття гель – лак №508 тм Arts – графіт із дрібною слюдою під матовим топом. Цей колір також є красивим під глянсовим покриттям.

На додаток до дизайну нігтоточків будемо використовувати металеву гель-фарбу. Перед початком роботи її добре перемішати. Можна використовувати металевий шпатель або дерев’яну паличку. Після чого берете невелику крапельку, тому що гель-фарба наноситься дуже тонко. Її необхідно поставити на будь-яку поверхню: палітра, скло, кришечка, фольга або ін. Фарба починає металізуватися протягом 1 хвилини. Ваше завдання: поставити крапельку і дати можливість їй металізуватися. Це дуже важливо! Після цього ми можемо створювати дизайн. Можна використовувати тонкий пензлик, пензлик для градієнта та зробити абстракцію дуже швидко та дуже красиво. Після нанесення фарба теж починає металізуватись. Її потрібно сушити в лампі 48 ват протягом 2 хвилин. Звертайте увагу, щоб гель-фарба Metal від тм Arts, не мала висоти. Вона наноситься дуже тонко! Дайте їй можливість протягом хвилини на нігтях за металізуватися і відправляйте в лампу. Після полімеризації у лампі на дизайн потрібно нанести фінішне покриття.

Я використовую TOP GLOSSY без липкого шару. Наше завдання – створити фактуру. Для створення красивої фактури я нанесла спочатку на покриття матовий топ поверх хаотичний дизайн фарбою – легка абстракція, яку може зробити будь-який майстер. Після чого на тоненький пензлик набираємо топ без липкого шару і ставимо крапочки та смужки на фарбу. Якщо ви потрапите трохи повз, то нічого страшного не станеться. Швиденько наносимо на ділянки, де у нас фарба і ставимо в лампу. Топ сохне в лампі 48 W – протягом 1 хвилини.

Гель-фарбою Metal №1 можна малювати будь-що. Поєднувати фарбу можна в будь-якій композиції. Обов’язково після нанесення даємо фарбі трохи за металізуватися, після чого просушуємо в лампі 2 хвилини. І покриваємо будь-яким топом без липкого шару на ділянки, де є фарба. І просушуємо 1 хвилину. І ваш дизайн готовий.

Є питання?
Приходь на консультацію і
дізнайся чого ти зможеш досягти
після навчання саме у нас